Als je op onderzoek gaat naar wat de beste manieren zijn om je sieraden lang mooi te houden, dan stuit je op een overvloed van informatie van wat je niet moet doen. Weet je wat het is, sieraden zijn gewoon kwetsbaar en kunnen beschadigd raken en dof worden. Graag delen we onze tips om zo lang mogelijk van je stralende sieraden te genieten. Alhoewel gouden sieraden nooit echt verkleuren, kunnen geelgouden en roségouden sieraden langzaamaan toch steeds donkerder worden, terwijl witgouden sieraden een gele gloed kunnen krijgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. We beginnen met wat algemene tips voor elk type sieraad van elk soort materiaal. 


Afdoen
Laten we beginnen met het belangrijkste voor het mooi houden van je sieraden. Dat is namelijk rekening houden met wanneer je ze het beste even afdoet. Dat is namelijk best wel vaak. Zweet, parfum, make-up, zeep, chloor en crèmes zijn hebben allemaal impact op de glans. Zorg dat je jouw sieraden afdoet als je gaat slapen, douchen, sporten, zwemmen of schoonmaken. Maak het een dagelijkse routine om je sieraden af te doen voor je gaat slapen, en pas om te doen na het douchen, make-up en parfum opbrengen. Ga je sporten, schoonmaken of zwemmen? Doe ze dan weer af. Klinkt als gedoe, but you will thank us later. Je zult merken dat de glans langer blijft.


Opbergen
We hebben net de nadruk gelegd op het afdoen en dan wil je jouw sieraden natuurlijk niet kwijtraken. Kies een vaste plek, niet bij de wastafel of gootsteen, en uit de buurt van kleine kinderen, zoals op je nachtkastje, je dressoir in de slaapkamer of een lade in je badkamer. Je kunt je sieraden bijvoorbeeld bewaren in het Blush doosje waarin jouw sieraad wordt geleverd. Wil je meerdere sieraden tegelijk opbergen, dan is het wel handig om deze in aparte doosjes te bewaren of een sieradendoos te gebruiken met verschillende vakjes. Zo voorkom je dat de items met elkaar verstrikt raken en krassen achterlaten.


Onderdompelen
Ondanks dat je ervoor kiest je sieraden niet te dragen bij bijvoorbeeld sporten of douchen, ontkom je er niet aan dat je sieraden na verloop van tijd wat dof zullen worden. Door vet van je huid, olie, crèmes en zeep kunnen je diamanten, zirkonia en andere stenen van je Blush sieraad ook hun glans verliezen. We delen de tips om je sieraden even onder te dompelen in een badje, let goed op wat voor soort edelmetaal want het kan nogal verschillen.

  1. Gouden sieraden laat je weer glanzen door ze in een lauwwarm - niet heet! - bakje gedemineraliseerd water met ammoniak of een andere ontvettingsmiddel onder te dompelen
  2. Voor zilveren sieraden kun je ook een lauwwarm badje met gedemineraliseerd water maken, doe hier schoonmaaksoda en een propje aluminiumfolie in. 
  3. Heb je sieraden met steentjes? Poets, na het badje, het vuil van de steentjes met een schone ongebruikte tandenborstel.
  4. Voorkom bij sieraden met parels direct contact met parfum, pure alcohol, schoonmaakmiddelen en cosmetische producten. Deze sieraden kun je het beste alleen oppoetsen. 

Na de verschillende soorten badjes, poets je met een speciale poetsdoek je sieraden op. Kies een zilver- of goudpoetsdoek. Een microvezeldoek is af te raden omdat deze hele kleine krasjes kan veroorzaken. 


Deep-clean
Heb je bovenstaande gedaan, maar mis je toch wat glans, of vind je het teveel gedoe om zelf aan de slag te gaan? Ga dan naar een goede juwelier. Kies je voor de expertise van een juwelier, vraag dan eerst naar de kosten en houd er rekening mee dat je soms enkele dagen je sieraden kwijt bent. Maar daarna zullen ze stralen als nooit tevoren!