Deze zettingen komt je tegen bij Blush Jewels

In veel van de gouden sieraden van Blush Jewels zitten ‘stenen’. Dat kunnen diamanten zijn, zirkonia’s of halfedelstenen zoals kwarts, agaat, onyx of mother of pearl. Wij gebruiken nooit lijm om stenen vast te zetten maar altijd een zogenaamde ‘zetting’: een techniek om een steen (of meerdere) in een sieraad vast te zetten. Elke zetting heeft een specifieke uitstraling en dus invloed op de manier waarop de stenen tot hun recht komen. 

Hieronder zetten we voor je op een rij welke types zettingen we gebruiken

Pavé-zetting
De pavé-zetting is een van de meest gebruikte zetvormen voor kleine steentjes. De steentjes kunnen dicht naast elkaar gezet worden, waardoor het lijkt alsof de vele kleine steentjes een grote vormen. Hierdoor komen de steentjes prachtig tot hun recht en kunnen volop schitteren.

 

Chaton-zetting
De chaton-zetting, of klauwzetting) is één van de meest gebruikte zettingen. De steen wordt met 4 of 6 draadpootjes vastgezet en staat op een zogenaamde rusting waardoor hij nog steviger staat. Door de open pavé-zetting kan het licht volledig door de steen heen vallen waardoor hij optimaal kan sprankelen.

 

Illusiezetting
De illusiezetting lijkt op de chaton-zetting, alleen is in de illusiezetting sprake van meerdere steentjes die met draadpootjes zijn vastgezet en die samen de ‘illusie’ van een grotere steen geven.

 

Railzetting
Bij een rail zetting wordt er een gleuf in een ring of ander sieraad gemaakt waar de stenen in worden geschoven. Vooral bij rechthoekige stenen werkt dit heel mooi: de stenen sluiten naadloos bij elkaar aan.

 

Gladomzetting
Om een gladomzetting te maken wordt er een gaatje of meerdere gaatjes geboord in het sieraad, zo groot dat de steen er precies in past. Dit geeft een strakke en moderne uitstraling.  

De ene zetting heeft een meer klassieke uitstraling, de andere oogt speels of modern. De reden waarom je voor een bepaalde ring, armband, oorbel of collier valt kan heel verschillend zijn, maar het type zetting zal je keuze zeker beïnvloeden.