Lab grown, for the good in the world.


Onze juwelen zijn persoonlijk. Wat we mooi vinden, wat we willen zeggen, wat we belangrijk vinden. Met lab grown diamanten slaan we een nieuwe weg in. Door hun productie zijn ze niet alleen een keuze die bijdraagt aan een betere wereld, maar ook goedkoper dan natuurlijke diamanten. De stenen hebben precies dezelfde eigenschappen als natuurlijke diamanten en zijn dus echte diamanten.


Om een lab diamond te laten ontstaan wordt een koolstofdeeltje blootgesteld aan krachten die de omstandigheden nabootsen die diep onder de grond natuurlijke diamanten vormen. Terwijl dit proces bij natural diamonds miljoenen jaren in beslag neemt, wordt de lab diamond in enkele weken gecreëerd.


Wat de creatie van lab diamonds bijzonder maakt is de mogelijkheid om grotere, betaalbare diamanten met een duurzame en ethische herkomst toe te voegen aan onze juwelen. Doordat de stenen niet hoeven te worden gemijnd. Technologie en innovatie gebruiken for the good in the world. Colliers, armbanden, oorbellen en ringen van gerecycled goud met lab grown diamanten; we vragen minder van de aarde en van elkaar. 


Hoe anders ook de herkomst; het resultaat is hetzelfde. Een diamant met dezelfde schittering, hardheid en slijtvastheid. Verschil is niet te zien, niet met het blote oog, maar ook niet met een microscoop. Daarom worden lab diamonds ook officieel erkend als echte diamanten.


Tegelijkertijd is elke de lab grown diamant in jouw favoriete Blush juweel uniek. Bij de vorming van de diamant reageert elk koolstofdeeltje op een eigen manier en zijn hierdoor eigen vormen en bewegingen te zien in de microscopische structuur van de steen. Dit maakt de lab grown diamond niet alleen een mooie en bewuste keuze, maar ook persoonlijk en bijzonder.