Het is een mooie traditie om een vrouw die net moeder is geworden zogenaamd baargoud te schenken. Een gouden sieraad als dank of bewondering voor het feit dat ze haar baby zo veel maanden bij zich heeft gedragen en het op de wereld heeft gezet. Baargoud wordt vaak gegeven door de vader, maar soms kiest de moeder ook zelf een sieraad. Bijvoorbeeld een medaillon waarin de naam en geboortedatum van de baby staat gegraveerd en waarin plaats is voor een foto of haarlokje.

Een van onze collega’s bij Blush Jewels hielp bij het bedenken en ontwikkelen van zo’n medaillon en zorgde voor de prachtige fotografie ervan. Nadat ze zelf moeder was geworden van een dochtertje liet ze het unieke baargoud sieraad graveren met de naam en geboortedatum. Zo voelt ze haar kindje altijd dichtbij zich. 

‘Zij heeft van mij een moeder gemaakt. Door haar heb ik een geluk, een kwetsbaarheid en gevoeligheid ontdekt die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Het medaillon is daarvan een schitterende en zeer waardevolle expressie. Als mijn dochter later volwassen is, zal ik het medaillon op een dag met liefde aan haar doorgeven’.

Een liefdevoller geschenk dan een gegraveerd medaillon is bijna niet denkbaar. Geweldig om cadeau te doen aan elke moeder die haar kind niet alleen in haar hart maar ook bij haar hart wil dragen.