Water, vuur, licht en aarde. De elementen hebben een krachtige werking. Ze vertegenwoordigen niet alleen de machtigste natuurverschijnselen, ze hebben ook invloed op natuurstenen en hun werking. Niet alleen dat, ze zijn onlosmakelijk verbonden aan je sterrenbeeld. We hebben alle elementen, natuurstenen en sterrenbeelden die bij elkaar horen op een rijtje gezet. Het maakt niet uit of je heel erg gelooft in astrologie of in de kracht van natuurstenen – want laten we eerlijk zijn – meer lezen over je horoscoop blijft gewoon leuk. Vooral als die positief uitpakt. Een sieraad met een natuursteen passend bij het sterrenbeeld is altijd een perfect persoonlijk cadeau. Want of je nu spiritueel of nuchter bent, een mooi sieraad doet elk geaard type even zweven. 
De beste match: sterrenbeeld en natuursteen.


Steenbok, aardeteken, 22 december - 20 januari

De Steenbok is een aardeteken en is iemand waar je op kunt bouwen. Betrouwbaar en stabiel maar ook ambitieus en serieus. Misschien soms iets te serieus waardoor een Steenbok wat voorzichtig kan zijn in keuzes maken. Om de Steenbok te belonen voor het maken van een goede keuze, zou een mooi cadeau een goed idee zijn. Kies dan niet voor een kleurrijke steen, maar een sieraad met Smokey Quartz of Maansteen, zoals deze prachtige, understated oorbedels of deze sierlijke ring. 
 
Waterman, luchtteken, 21 januari - 18 februari

Een echt luchtteken is de Waterman; dit uit zich in een originele en artistieke persoonlijkheid. Een Waterman is ook vindingrijk en onbevoordeeld, waardoor de Waterman open staat voor nieuwe, originele ervaringen. De Waterman zit nooit stil en zal altijd op zoek gaan naar nieuwe ervaringen. Een Waterman verrassen is daardoor moeilijk, maar je maakt een Waterman blij met een elegant cadeau met Zwarte Onyx, Grijze, Groene of Rode Agate, zoals deze oorbedels die in rood of groen agate verkrijgbaar zijn.
 
Vissen, waterteken, 19 februari - 20 maart

Niet geheel verrassend is Vissen een waterteken. Vissen zijn gevoelig, fantasievol, inlevend, bescheiden en behulpzaam. Lieve, creatieve types dus waar je ook veel verschillende sieraden voor kunt uitkiezen. Toon je waardering voor de Vissen in jouw leven want die mag ook weleens in het zonnetje gezet worden. Meerdere natuurstenen passen bij Vissen, zoals Grijze, Groene en Rode Agate, Maansteen en Zirkonia. Maar waarom zou je verder zoeken dan dit elegante collier in een combinatie van wit en geel goud met zirkonia?
 
Ram, vuurteken, 21 maart - 20 april

 

 

 

 

 

Het vuurteken Ram uit zich in een spontaan, extravert en onafhankelijk karakter dat soms wat direct en dominant kan overkomen. Heb jij een Ram in je leven of ben je het zelf? Geluksvogel, want een Ram is een echte vriend. Bij een echte Ram past dan ook een krachtige steen zoals de Rode Agate of een Hematiet. Deze stenen vind je terug in deze zwarte-of rode oorbedels.
 
Stier, aardeteken, 21 april - 20 mei

Een Stier is een echt aardeteken en niet geheel verrassend vrij koppig. Maar de Stier maakt dat goed door de hoge mate van betrouwbaarheid. Op een Stier kun je altijd vertrouwen, misschien ken je wel een Stier die altijd voor je klaar staat? Bedank de Stier met een prachtig sieraad met de natuurstenen Grijze of Groene Agate, of ga voor Rose of Smokey Quartz. Je vindt deze in onze oorbedel collectie

Tweelingen, luchtteken, 21 mei - 21 juni

Zoals de naam doet vermoeden is het luchtteken Tweelingen wat wispelturig en daarom wat rusteloos. Daarentegen is een Tweelingen ook intelligent, nieuwsgierig en opgewekt. Laten we zeggen dat de Tweelingen in je leven fijn gezelschap is. Vooral dat laatste komt terug in de bijpassende natuurstenen, door de stralende Citrien, Grijze of Groene Agate, Tijgeroog, London Blue Topaz of Smokey Topaz. Bij een Tweelingen kun je gerust met kleurrijke items aankomen, zoals deze sieraden met citrien.
 
Kreeft, waterteken, 22 juni - 22 juli

Het waterteken Kreeft is huiselijk, empathisch, verzorgend en emotioneel. Maar zeker geen softie want een Kreeft is ook vasthoudend. Laat de liefde voor de Kreeft in jouw leven spreken, want dat is geheel terecht. Een Kreeft maak je blij met uiteenlopende natuurstenen zoals Maansteen, Rose Quartz, Diamant, Mother of Pearl, Parel of Swarovski Parel. Zoals in onze parel collectie.
 
Leeuw, vuurteken, 23 juli - 23 augustus

Niet verrassend, maar het vuurteken Leeuw is moedig en temperamentvol. En heel stabiel – je weet dus precies wat je aan een Leeuw hebt. Grappig dat twee van de natuurstenen die bij een Leeuw passen ook iets dierlijks in de naam hebben, namelijk Tijgeroog en Labradoriet, maar ook de bijpassende kleur geel komt terug in de steen Citrien. Een Leeuw maak je blij met oorbedels van tijgeroog.
Maagd, aardeteken, 24 augustus - 22 september

Een kritische en analytische denker is het aardeteken Maagd. Gelukkig wel met gevoel voor humor en praktische inborst, dit maakt een Maagd voor iedereen een fijne vriend. De natuurstenen Groene Peridot en Lapis lazuli spreken een Maagd het meeste aan, dus wat dacht je van een zegelring met lapis?

Weegschaal, luchtteken, 23 september - 23 oktober

Zoals de naam doet vermoeden is een Weegschaal diplomatiek, verstandig, maar ook besluiteloos. Klinkt onhandig, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Fijn is dat een Weegschaal altijd vriendelijk is en slim. Hier passen de natuurstenen Maansteen en Rose Quartz bij. Voor dit sterrenbeeld stellen we deze sieraden voor als geschenk.


Schorpioen, waterteken, 24 oktober - 22 november

Het waterteken Schorpioen is niet voor een gat te vangen en kenmerkt zich als een sterke, intense en vastberaden persoonlijkheid. Eentje met veel hartstocht en met een scherpzinnige blik. Niet zomaar iemand dus een Schorpioen –  de natuurstenen die bij dit sterrenbeeld passen zijn dan ook de Grijze of Groene Agate. Je maakt een Schorpioen blij met een ring met groene peridot


Boogschutter, vuurteken, 23 november - 21 december

De openhartige, maar ook ongeduldige Boogschutter maakt alles goed met veel humor en enthousiasme. Gelukkig maar. Want een leven zonder Boogschutter zou een stuk minder gezellig en grappig zijn. Dit vuurteken maak je blij met sieraden waarin je de natuurstenen Blauwe Topas, London Blue Topaz, Smokey Topaz of Lapis lazuli terugvindt. Zoals in deze ring met blauwe topaz.